Drillster Support & Info

Motivatie en inspiratie tijdens de drill design masterclass 2017

75 Onderwijskundigen kwamen op 2 februari 2017 bij elkaar in Utrecht om deel te nemen aan de masterclass over instructional drill design. Op interactieve wijze wisselden klanten van Drillster informatie uit over het onderwijskundig ontwerpen van adaptieve oefeningen met behulp van het Drillster platform.

De masterclass begon met een keynote van Jaap Stockmann die 120 interlands keeper was van het Nederlands hockeyelftal en deelnam aan maar liefst drie Olympische Spelen. Het onderhouden van competenties is even moeilijk voor een topsporter als voor bijvoorbeeld een chirurg die continu over de juiste competenties moet beschikken voor het uitvoeren van zijn werk.

De voorbereiding voor het leveren van een sportprestatie betekent oefenen, oefenen en nog eens oefenen tot een vaardigheid intuïtief uitgevoerd wordt. Door spaced repetition, dus het regelmatig trainen van competenties via Drillster, zullen ook medewerkers of studenten het hele jaar door over de juiste kennis en vaardigheden beschikken.

Een ander thema dat tijdens de masterclass behandeld werd, betrof de inzet van drills tijdens de 5 leermomenten. Als een drill ontworpen wordt voor een doelgroep die voor het eerst met de materie in aanraking komt, dan zal het onderwijskundig ontwerp anders zijn, dan wanneer de drill wordt ontworpen voor medewerkers die hun kennis moeten uitbreiden. Ook als de drill wordt ontworpen voor het toepassen van kennis, dan zal de manier waarop vragen, antwoorden en feedback wordt geschreven, hierop moeten worden aangepast.

Best practices werden uitgewisseld toen Ischa Bernhard de 10 design principles presenteerde. Deze design principles zijn een belangrijk hulpmiddel bij het ontwerpen van een kwalitatief goede drill. Drills worden vaak in blended leerprogramma’s gebruikt en het drill production framework werd gepresenteerd als een handig hulpmiddel om drills af te stemmen op de andere leerobjecten die deel uitmaken van een blended training.

Hoe houd je studenten of medewerkers gemotiveerd als drills gebruikt worden in meerjarige leerprogramma’s? De klanten van Drillster bespraken dit onderwerp in een interactieve sessie over de organisatorische en onderwijskundige uitdagingen van permanente educatie.

De drill design masterclass is onderdeel van het Certified by Drillster programma. Dit programma geeft Drillster gebruikers een platform om ervaringen en ideeën over het maken van drills uit te wisselen. Deze eerste masterclass bleek waardevol te zijn als het gaat om best practices en lessons learnt. En de masterclass was een bron van inspiratie voor nieuwe sessies in het Certified by Drillster programma. Blijf ons dus volgen…

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.