Drillster Support & Info

Flexibel Leren met Van Dijk Educatie en Drillster

Flexibel Leren is de dienst van Van Dijk Educatie waarmee scholen flexibel leermiddelen kunnen inzetten. Naast folio en digitaal materiaal van uitgevers geeft Flexibel Leren toegang tot handige digitale tools. Voor het op efficiënte wijze testen, ontwikkelen en borgen van kennis is Drillster beschikbaar via Flexibel Leren.

Binnen Flexibel Leren kunnen docenten eenvoudige zowel boeken als digitaal ondersteunde middelen inzetten en daarbij flexibel wisselen tussen het aanbod van verschillende uitgevers. Daarnaast wordt er via de etalage toegang gegeven tot diverse digitale tools die docent en/of leerlingen ondersteunen in het optimaliseren van leerprestaties.

Scholen die inzetten op Flexibel Leren kiezen voor meer personalisatie van het onderwijs. Daarin past een adaptief leerplatform als Drillster. Via de Flexibel Leren etalage kunnen docenten en studenten een Drillster account aanmaken. Vervolgens kunnen zij kant-en-klare adaptieve oefeningen selecteren in de drill store of eenvoudig eigen adaptieve oefeningen of toetsen samenstellen.

Rob Zondervan, directeur voortgezet onderwijs bij Van Dijk Educatie. “In mijn gesprekken met scholen en leerlingen valt mij op dat iedereen hetzelfde wil: motiverend onderwijs dat het beste uit iedere leerling haalt. Wij willen hierbij graag helpen door meer flexibiliteit in leermiddelen te bieden. Door intensief samen te werken met gespecialiseerde partners, zoals Drillster met hun adaptief leerplatform, zijn wij daadwerkelijk in staat om concreet bij te dragen aan onderwijs op maat en gepersonaliseerd leren.”

Marco van Sterkenburg, directeur en oprichter van Drillster, licht toe: “Drillster staat voor gepersonaliseerd leren. Leren wordt sterker als lesstof geoefend en herhaald wordt. Drillster herhaalt op slimme wijze waarbij automatisch wordt ingezoomd op de ontwikkelgebieden van de individuele leerlingen. Het Drillster algoritme zorgt dat kennis op slimme wijze geborgd en onderhouden wordt. Hierdoor wordt meer geleerd in minder tijd en wordt bovendien veel langer onthouden.

Presentatie_Flexibel_Leren.png

Docenten die een premium Drillster account afnemen, krijgen daarnaast toegang tot een brede set slimme leerfuncties, zoals het stellen van leerdoelen waardoor leerlingen een notificatie ontvangen als hun voortgang achterblijft of als belangrijke kennis weg dreigt te zakken. Zo is elke student altijd optimaal voorbereid op een toets of examen.

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.