Drillster Support & Info

'Join a group' functie

Drillster heeft een manier ontwikkeld om deelnemers toegang te verschaffen tot drills of toetsen. Deelnemers kunnen zichzelf aan een groep toevoegen met behulp van een toegangscode. De groepsbeheerder kan vervolgens de voortgang en beheersing van de deelnemers in de groep monitoren.

Het distribueren van drills en toetsen en het inzien van voortgang wordt hierdoor nog makkelijker. De 'Join a Group' functie is een alternatieve manier om deelnemers aan een drill te beheren. De mogelijkheid waarbij de groepsbeheerder een deelnemer aan een opleiding toevoegt, blijft ook gewoon bestaan.

Hoe werkt de 'Join a Group' functie? 

Een deelnemer aan een training voegt zichzelf aan een groep toe met met behulp van een toegangscode. De beheerder van de groep genereert de toegangscode via de 'Groepen' functie van zijn Drillster account. Een toegangscode kan op twee manieren gedistribueerd worden: 

  1. via een permanente (lange) code. Deze code is geldig tot de groepsbeheerder de code weer intrekt. Deze permanente code kan via een e-mail aan de potentiële deelnemers van een training uitgedeeld worden.
  2. een tijdelijke (korte) code van 6 cijfers. Deze korte code is slechts 1 uur geldig. De groepsbeheerder kan de korte code bv op een schoolbord plaatsen en zo aan de potentiële deelnemers van een cursus uit te delen. 

Untitled.png

Door de 'Join a Group' functie hoeft de groepsbeheerder niet meer over de naam en het e-mailadres van een deelnemer te beschikken. Met behulp van de toegangscode verschaft een deelnemer zichzelf toegang tot de drills en toetsen die zich in die groep bevinden. 

Groepsbeheerders zijn zelf verantwoordelijk voor de distributie van de toegangscodes. Deelnemers die zichzelf toegang hebben gegeven via een toegangscode worden op dezelfde wijze gefactureerd als deelnemers die door de groepsbeheerder aan een groep zijn toegevoegd. 

Indien een deelnemer zichzelf aan een groep toevoegt, dan zijn dezelfde functionaliteiten beschikbaar als wanneer de groepsbeheerder deze toegang verschaft. De deelnemer krijgt toegang tot alle drills, toetsen en leerdoelen. De groepsbeheerder krijgt toegang tot rapportage over beheersing en voortgang en kan deelnemers ontkoppelen indien nodig. 

 

Hoe werkt de 'Join a group' functie voor de deelnemer?

De deelnemer opent zijn Drillster account. Bovenin zijn account staat 'Ik heb een toegangscode', hier moet de gegeven toegangscode worden ingevuld. 

code_invoer.png

Onderstaande widget wordt geopend. Hier kunnen beide toegangscodes worden ingevuld. De deelnemer is direct lid van de groep.

Widget_lid_worden.png

 

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.