Drillster Support & Info

Mr. Osborne - May I be excused? My brain is full.

Een beroemde quote uit een komische strip van Lary Garon. Ik weet zeker dat iedereen dit gevoel herkent. Wanneer je langere tijd achter elkaar artikelen of een boek lees, dan voelt het alsof je brein geen nieuwe informatie meer opslaat. Je moet even pauze nemen zodat je brein kan uitrusten.

Maar kan je brein eigenlijk wel vol zijn? De Amerikaanse neurochirurg Dr. Ben Carson zei hierover ooit, “Ons brein is zo briljant dat het nooit vol of verzadigd kan zijn. Het brein kan altijd nog meer informatie opslaan, maar is vaak ongedisciplineerd. Het brein is als een spier, het moet voortdurend getraind worden.”

Een kenmerk van het menselijk brein is dat het connecties in het brein kan uitschakelen die niet meer gebruikt worden. Hierdoor wordt plaats gemaakt voor nieuwe informatie. Gegevens die we ons eerst moeiteloos konden herinneren maar nu niet meer gebruiken, maken in het brein plaats voor nieuwe gegevens.

Ook als je iets leert dat niet relevant of interessant is, dan heb je al snel het gevoel dat je brein de informatie, die je zo wanhopig probeert, te onthouden, niet meer opslaat. Ook in dit geval is je brein gelukkig niet vol. Zodra het lesmateriaal weer relevant en interessant is voor je, slaat je brein de informatie direct weer op. Geweldig toch?  Wat is je brein toch fascinerend!

 

Mr._Osborn_may_I_be_excused.jpg

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.
Powered by Zendesk