Drillster app

Dit is een lijst met vragen over de mobiele apps van Drillster.

Op welke apparaten kan ik de Drillster app gebruiken?

De Drillster app is beschikbaar voor iOS en Android. De app is dus te gebruiken op iPhone, iPad en alle smartphones en tablets met Android als besturingssysteem. Voor iOS is versie 5 of hoger vereist en voor Android versie 2.2 of hoger.

Drillster heeft een native tablet versie. De App is gratis te downloaden in de App Store en in Google Play.

Terug naar boven

Heb ik een apart account nodig voor de Drillster app?

Nee, je kunt je met je bestaande account aanmelden op de Drillster app. Dan ben je er ook zeker van dat de juiste drills in je repertoire verschijnen en dat je precies verder kunt gaan, waar je was gebleven. Zo kun je altijd leren, waar en wanneer je maar wilt.

Terug naar boven

Hoe log ik in op mijn Drillster app?

Hier zijn 2 verschillende opties mogelijk.

1:

Als je de app voor het eerst opent, word je gevraagd om je e-mailadres en wachtwoord in te voeren. Voer daar je bestaande e-mailadres en wachtwoord in. Je hebt dan via de app toegang tot alle drills die je in je repertoire hebt.

Als Drillster door je organisatie geïntegreerd is in een leerportaal, dan kan het zijn dat je nog geen wachtwoord hebt. Als je Drillster account is aangemaakt met een bestaand e-mailadres waar je ook toegang toe hebt, dan kun je eerst je wachtwoord instellen

2:

Indien je Drillster account niet is aangemaakt met een e-mailadres of met een niet bestaand e-mailadres, dan kun je je Drillster account ook op je iOS of Android apparaat gebruiken door in te loggen met behulp van een PIN code:

• open eerst een willekeurige drill binnen het leerportaal via welke je toegang hebt tot je Drillster account.
  • Als je een drill geopend hebt, zie je links bovenaan een hamburgermenu, klik hierop en ga naar "Drillster mobiele app"
  • app_koppelen.png
  • Je hebt nu de mogelijkheid om je Drillster account te koppelen aan een iOS of een Android apparaat.
  • Vervolgens klik je op "pincode genereren:
  • download__6_.png
  • Open vervolgens de Drillster app die je gratis kunt downloaden in de AppStore of in Google Play.
  • Je ziet eerst het inlogscherm waar je kan inloggen met je pincode. Klik hierop.
  • Nu zie je het inlogscherm waarop je de PIN code kunt invoeren.
  • Je Drillster account is nu gekoppeld aan je mobiele device. Je blijft nu automatisch ingelogd, je hoeft dus niet voor elke keer dat je de Drillster app opent, opnieuw in te loggen. Wil je wel dat Drillster elke keer uitlogt, dan is bij een iOS apparaat mogelijk om via de algemene instellingen van je iOS apparaat naar de Drillster app te gaan en de optie 'ingelogd blijven' uit te schakelen.
  • Elke PIN code kan slechts eenmalig gebruikt worden en is slechts 1 uur geldig.
  • Als je een tweede of derde mobiele device ook aan je Drillster account wilt koppelen, dan kun je via bovengenoemde procedure een nieuwe PIN code aanvragen.

Terug naar boven

Als ik mijn wachtwoord verander, moet ik deze dan ook op de Drillster app aanpassen?

Nee, je kunt dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om in te loggen op zowel www.drillster.com als de mobiele apps.

Door de eerste keer in te loggen geef je toestemming dat je met dat specifieke apparaat toegang krijgt tot je persoonlijke account. Als je je wachtwoord aanpast, blijft deze toestemming geldig en hoef je niet opnieuw in te loggen via de app.

Terug naar boven

Welke drills worden in de Drillster app weergegeven?

In de Drillster app worden alle drills weergegeven die je in je repertoire hebt staan. Dit zijn dus de drills die je zelf gemaakt hebt, de drills die je uit de drills store hebt toegevoegd of drills die door je bedrijf, opleidingsinstituut of school aan je repertoire zijn toegevoegd.

Voeg je via de website van Drillster (www.drillster.com) een nieuwe drill toe aan je repertoire, dan verschijnt deze automatisch ook op je Drillster app.

Terug naar boven

Hoe oefen ik een drill in de Drillster app?

Open de Drillster app. Je ziet alle drills die je in je repertoire hebt staan. Selecteer de drill die je wilt oefenen. Als de auteur van de drill het heeft toegestaan, kun je nu de ‘Richting’ en de ‘Stijl’ aanpassen. Druk op ‘Oefen’ en je kunt beginnen met oefenen.

Drills kunnen ook in een cursus staan.

Terug naar boven

Kan ik drills in de Drillster app combineren?

Ja, door te klikken op het icon van de drill selecteer je deze. Door er meerdere te selecteren en hierna op de play knop te drukken kan je verschillende drills combineren in de app.

Terug naar boven

Kan ik in de Drillster app een nieuwe drill zoeken in de Drill Store?

Nee, de Drillster app toont alleen de drills in je repertoire. Het zoeken in de Drill Store wordt nog niet door de app ondersteund. Je kunt via de Drillster website nieuwe drills zoeken in de Drill Store en deze toevoegen aan je repertoire. Deze worden vervolgens automatisch bijgewerkt in het overzicht op je app.

Terug naar boven

Kan ik in de Drillster app een nieuwe drill maken?

Nee, een nieuwe drill kun je alleen via de Drillster website maken. Als de nieuwe drill is gemaakt wordt deze in je repertoire geplaatst. Deze verschijnt dan automatisch ook in de lijst op je Drillster app.

Terug naar boven

Ik gebruik de Drillster app voor Chrome. Waarom ontbreken de drills in mijn repertoire?

Dat kan gebeuren als je op je browser met je Google-account bent aangemeld, maar je bij Drillster onder een ander e-mailadres bekend bent. Open je de Drillster app voor Chrome, dan meldt deze je automatisch aan met het account, waarmee je in Chrome bent aangemeld. Om weer toegang te krijgen tot alle drills in je repertoire kun je je afmelden en met het juiste e-mailadres weer aanmelden.

Terug naar boven

Kan de Drillster een app voor mij maken die past bij mijn bedrijf?

Drillster is een standaard app. Door het toevoegen van iconen en covers is het mogelijk om de app de look & feel van je bedrijf of school mee te geven. Het blijft echter een losstaande app die altijd als Drillster moet worden gedownload in de App Store of Google Play.

Drillster heeft een uitgebreide API. Wanneer je bedrijf of school een bestaande app heeft of een app wil gaan bouwen, kan daarbij gebruik gemaakt worden van de Drillster API. De technische en commerciële voorwaarden hiervan bespreken wij graag. Neem contact met ons op via +31 88 375 05 00 of support@drillster.com.

Terug naar boven

Ik heb een mobiele app notificatie van de Drillster app ontvangen. Hoe kan dat?

Als je ingeschreven bent voor een training of cursus van je bedrijf of school, kan het zijn dat je mobiele notificaties ontvangt. Dit gebeurt als je ingeschreven bent op een training of cursus of als je uitgeschreven wordt. Ook wanneer leerdoelen gesteld zijn, of testen voor je klaar staan, dan kun je daarover notificaties ontvangen. Tenslotte kun je notificaties ontvangen als je de leerdoelen nog niet behaald hebt of als je beheersing nog te laag is.

Terug naar boven

Welke gegevens vraagt de Drillster app van mij?

• Android:

Dit zijn standaard instellingen, bij het installeren van de app kan je aangeven of je bepaalde zaken, locatie en Bluetooth, wel of niet wil activeren.

Onder het kopje Photos/Media/Files maken wij alleen gebruik van files om bv een wachtwoord op te slaan en of te kunnen aanpassen als een gebruiker daar een aanpassing in maakt.
Het ziet er naar uit alsof wij toegang willen tot foto's ed, dat is absoluut niet het geval. Hetzelfde geldt voor de "Opslag" in de Playstore via de website staat deze apart, in het bijgevoegde screenshot van de PlayStore op de tablet staat dit niet meer apart beschreven.

• iOS:

Voor iOS wordt bij het installeren alleen gevraagd of er notificaties mogen worden verzonden en of de locatie mag worden gebruikt. De locatie wordt gebruikt voor iBeacons. Als gebruiker kan je hier nee tegen zeggen. Dit houdt wel in dat iBeacons niet werken met jouw app. Ook notificaties kan je uitzetten, hierdoor kan je wel een leerdoel melding missen.