Widgets toevoegen aan WordPress

Wist je dat je heel gemakkelijk Drillster-widgets in je WordPress-site kan gebruiken? Voeg een interactief en adaptief leerelement toe aan je WordPress blog of website!

Installatie

Omdat WordPress je niet direct de HTML van je site laat veranderen, kan je niet zomaar de embed-code van een drill kopiëren en in een WordPress-site plakken. Gelukkig is er een gratis plugin die help bij het embedden van iframes.

Download de gratis iframe plugin van de WordPress-site en installeer deze op de je eigen site. Zie ook de documentatie over het gebruik van plugins met tips over het installeren. Vergeet niet de plugin na installatie te activeren!

Widgets embedden

Met de plugin geïnstalleerd kan je nu zo veel Drillster-widgets op je WordPress-pagina’s zetten als je wilt.

De eerste stap is het vinden van de embed-code voor de drill die je aan je site wilt toevoegen. De embed-code is te vinden door op de “deel”-knop te kliken in de oefenwidget, of in de zijbalk op de detailpagina van de drill. Een embed-code ziet er ongeveer zo uit:

<iframe src="https://www.drillster.com/widget/drill/aD1yumG1SUyhyr3_SspN8w" width="940" height="395" scrolling="no" frameborder="0">

De volgende stap is het omvormen van de embed-code in een code die WordPress begrijpt. Dezelfde embed-code in WordPress-stijl is:

[iframe src="https://www.drillster.com/widget/drill/aD1yumG1SUyhyr3_SspN8w" width="940" height="395"]

Neem de embed-code met vierkante haken (inclusief de haakjes!) en plak deze in je WordPress website. Je zou nu een werkende widget op je pagina moeten zien.

Widgets kunnen worden aangepast door parameters aan de URL toe te voegen. Dit werkt ook voor widgets die bij WordPress zijn ge-embed. Zie daarvoor de pagina over het customizen van widgets.