Een drill delen

Dit is een lijst met vragen over het delen van drills met anderen.

Kan ik een drill delen met een andere gebruiker?

Ja, ga naar 'Repertoire' en zoek de drill die je wilt delen met een andere gebruiker. Klik op de drie blauwe puntjes knop en selecteer de optie 'Stuur door'. Op de volgende pagina kun je het e-mailadres invullen van de gebruiker waarmee je de drill wilt delen. Bovendien kun je ook nog een bericht voor de ontvanger toevoegen.

Let op: een drill doorsturen is niet hetzelfde als een drill publiceren. Als je een drill doorstuurt, krijgt de ontvanger een kopie van de drill. Jij wordt dan vermeld als co-auteur en de ontvanger kan wijzigingen in de drill aanbrengen. Wil je volledige controle houden over de inhoud van de drill, kies er dan voor om de drill te publiceren in de Drill Store, i.p.v. deze door te sturen.

Mocht je samen met een ander willen werken aan dezelfde drill kun je ook de optie 'Co-auteur' gebruiken. Wanneer je een drill maakt staat er bovenin een knop 'Co-auteurs'. Via deze knop kunnen auteursrechten aan een andere gebruiker worden toegekend en tevens weer worden ingetrokken door de auteur.

Let op: de drill moet eerst worden vrijgegeven voordat ze doorgestuurd of gepubliceerd worden. Dit doe je door op de knop 'deze versie vrijgeven' te drukken bovenaan de drill editor bij elke drill.

Terug naar boven

Kan ik een drill op mijn eigen website plaatsen?

Ja, ga naar 'Repertoire' en zoek de drill die je op je eigen website wilt plaatsen. Open de drill door op de naam van de drill te klikken. Kies boven de drill de optie 'Drill-details'. In de rechte kolom van de pagina vind je de drie blauwe puntjes knop. Klik op deze knop en selecteer 'Delen'. Er verschijnt een QR-code, een link en een embed-code. Voeg de embed-code toe aan je bestaande website en de drill zal op je eigen website weer worden gegeven.

Terug naar boven

Wat betekent het publiceren van een drill?

Het publiceren van een drill betekent dat je drill voor andere gebruikers beschikbaar wordt gesteld in de Drill Store. Om een drill te publiceren ga je naar 'Repertoire'. Zoek de drill, die je wilt publiceren. Klik op de knop met de drie blauwe puntjes en kies de optie 'Publiceer' in het drop-down-menu. Lees de voorwaarden voor het publiceren van een drill en bevestig deze als je drill aan de voorwaarden voldoet. Je drill zal dan voor alle gebruikers toegankelijk zijn via de Drill Store.

Terug naar boven

Wat is het verschil tussen het doorsturen van een drill en het publiceren van een drill?

Als je een drill doorstuurt krijgt de ontvanger een kopie van de drill, die de ontvanger zelf kan bewerken. Je gebruikersnaam wordt wel aan co-auteur genoemd. Als je een drill publiceert, wordt deze openbaar gemaakt in de Drill Store. Je houdt dan volledige controle over de inhoud van de drill, omdat andere gebruikers de inhoud niet kunnen wijzigen.

Terug naar boven

Hoe publiceer ik een drill?

Om een drill te publiceren ga je naar 'Repertoire'. Zoek de drill, die je wilt publiceren. Klik op de knop met de drie blauwe puntjes en kies de optie 'Publiceer' in het drop-down-menu. Lees de voorwaarden voor het publiceren van een drill en bevestig deze als je drill aan de voorwaarden voldoet. Je drill zal dan voor alle gebruikers toegankelijk zijn via de Drill Store.

Terug naar boven

Kan ik een drill publiceren die ik van een andere gebruiker gekregen heb?

Ja, je gebruikersnaam wordt dan in de lijst met co-auteurs opgenomen. Let er wel op dat de doorgestuurde drill nog niet eerder is gepubliceerd. Is deze wel gepubliceerd, dan is het niet zinvol deze opnieuw te publiceren. Dezelfde drill komt in dat geval twee keer in de Drill Store te staan. Voer je in de doorgestuurde drill een groot aantal wijzigingen uit en wijkt jouw versie duidelijk af van de oorspronkelijke versie, dan is een publicatie wel zinvol.

Terug naar boven

Mijn publicatie is teruggedraaid. Waarom gebeurt dat?

Als je publicatie is teruggedraaid is er waarschijnlijk sprake van een klacht over je publicatie. In de meeste gevallen gaat het om het niet naleven van de gebruiksvoorwaarden. Zolang de klacht wordt onderzocht wordt de gepubliceerde drill geblokkeerd. Mocht blijken dat de drill daadwerkelijk in strijd is met de gebruikersvoorwaarden, wordt de drill definitief verwijderd.

Terug naar boven

Kan ik zien hoeveel gebruikers zich op mijn drill geabonneerd hebben?

Ja, open de drill en kies 'Stats' boven de drill. Op deze pagina vind je het aantal gebruikers, dat de drill actief gebruikt. Daarnaast kun je ook zien wat de gemiddelde leercurve van de gebruikers is en welke regels als makkelijk en moeilijk worden ervaren.

Terug naar boven

Kan ik zien wat gebruikers van mijn drill vinden?

Ja, open de drill en kies boven de drill 'Recensies'. Hier kun je de waardering van de drill zien (één tot maximaal vijf sterren) en mogelijke recensies die gebruikers hebben achtergelaten.

Terug naar boven

Kan ik voorkomen dat gebruikers van mijn drill contact met mij opnemen?

Nee, gebruikers kunnen altijd contact opnemen met de auteur van een drill. Berichten die gebruikers via de website versturen ontvang je in de vorm van een e-mail. Je e-mailadres wordt door Drillster niet aan gebruikers verstrekt.

Terug naar boven

Ik heb een oneerlijke recensie gekregen op een door mij gepubliceerde drill. Kan ik deze verwijderen?

Nee, recensies kunnen in principe niet worden verwijderd. Recensies kunnen niet anoniem geplaatst worden. Je weet dus altijd wie jouw recensie geschreven heeft.

Terug naar boven

Wie heeft het copyright van de drill die ik heb gemaakt?

Gepubliceerde drills krijgen een Creative Commons Attribution-Share Alike-licentie. Dit betekent dat een drill niet door het auteursrecht is beschermd. Andere gebruikers kunnen wijzigingen in de drill aanbrengen zolang zij de licentie niet wijzigen en alle auteurs noemen die aan de drill hebben gewerkt. Dit betekent niet dat gebruikers wijzigen in jouw drill kunnen aanbrengen. Zij kunnen een kopie van je drill maken en daarin wijzigen aanbrengen. Het is wel mogelijk om een drill met copyright te publiceren. Daarvoor heb je echter een Business- of Onderwijs-licentie nodig.