Drill uploaden

Een drill kan handmatig worden gecreëerd binnen Drillster, maar u kunt ook drills uploaden.

Dit kan met de volgende bestanden:

• Een Excel bestand (opgeslagen als .cvs bestand).
  • WRTS 1.0 of 2.0 bestand
  • Hot Potatoes Quiz bestand

______________________________________________________________________________________

Indeling via een Excel/.csv bestand

U kunt een .csv betand gebruiken om gemakkelijk bestaande content in Drillster te uploaden indien het bestand voldoet aan de volgende indeling.

De inhoud in kolom A en B kan meerdere correcte antwoorden bevatten. Als meerdere correcte antwoorden in dezelfde cel staan (omdat ze bij de vraag horen) moeten deze gescheiden worden door een ', of/'. Wanneer de drill bestaat uit meerdere kolommen, bijvoorbeeld een feedback kolom, gebruik dan ook kolom C en D.

Incorrecte alternatieven (afleiders) die behoren bij dezelfde vraag worden in dezelfde cel toegevoegd als de correcte antwoorden. De incorrecte alternatieven krijgen het '@' symbool en worden gescheiden van de correcte antwoorden door een '/' symbool.

• Voorbeeld: appel, goudreinet/@peer/@banaan/@druif.

Het is mogelijk om extra kolommen toe te voegen. Een nieuwe kolom kan achter de getoonde kolommen worden toegevoegd en Drillster zal deze kolommen toe te voegen aan de drill. Als feedback of contextinformatie moet worden toegevoegd, kan dit ook worden gedaan via de bovenstaande structuur. Nadat de drill is geüpload, kan de context of feedback-functie worden ingeschakeld in de drop-down menu naast de naam van de kolom in de "editor".

Let op: sla het Excelbestand altijd op als .csv (door komma's gescheiden)

______________________________________________________________________________________

Upload Excel/.csv bestand in Drillster

• Upload het .csv bestand in Drillster:
    1. Ga naar 'repertoire'
    2. Klik op het '+' symbool om een nieuwe drill toe te voegen.
    3. Klik op de tap 'Uploaden'.
    4. Klik op 'kiezen' om het juiste bestand te selecteren of sleep het bestand naar de juiste plek.
    5. Klik op 'Importeren' zodat de drill wordt geupload in 'repertoire'.
  •  Er zijn twee opties bij het importeren van het bestand:
  1. Bestand alleen valideren:

Drillster controleert alleen of het bestand de juiste lay-out heeft en kan worden geüpload. Wanneer deze optie is geselecteerd zal Drillster het bestand nog niet converteren naar een drill.

1. Importeer nog een bestand:

Drillster keert niet terug naar de editor van de drill die net is ingevoerd, maar het keert terug naar het scherm om te importeren, zodat u een ander .cvs bestand kunt importeren.

Nadat 'Importeren' is aangeklikt zal de drill worden gemaakt en keert u terug naar de editor.Klik op 'bewerken' om de drill te controleren of aan te passen. Vraagstijlen kunnen worden ingesteld, alternatieven kunnen worden toegevoegd, etc.

Let op: Voor het opslaan en zichtbaar maken van wijzigingen moet een drill vrijgegeven worden.

• Ga naar de bovenkant van de pagina.
  • Klik op 'Deze versie vrijgeven' om de drill vrij te geven.

De wijzigingen worden zichtbaar als u de drill vrijgeeft. Verder kunt u de drill publiceren in de Drillstore, doorsturen naar andere gebruikers en wanneer uw account dat toelaat, toetsen definiëren, toevoegen aan groepen, etc..