Drillster Support & Info

Vliegschool Hilversum integreert PPL e-learning in vliegopleidingen

Hilversum, 1 mei 2015 - Vliegschool Hilversum (VSH) gaat e-learning integreren in de vliegopleiding van Nederlandse privé piloten, zowel voor PPL als LAPL. Het platform PPL e-learning biedt leerlingen de mogelijkheid om “anytime, anyplace, any device” te studeren.
 
PPL e-learning richt zich zowel op de theoretische als op de praktische kant van de vliegopleiding. De leercurve van de leerling neemt hierdoor toe en wordt ook meetbaar. PPL e-learning bevat bijna 2.000 Nederlandstalige vragen; het is de ideale voorbereiding op de 7 theorie-examens bij het CBR. Een jaarabonnement is voor iedere piloot in opleiding verkrijgbaar bij Vliegschool Hilversum.
 
Meer informatie is te vinden op: www.PPL-e-learning.nl. De indeling van de drills volgt de hoofdstukindeling van de PPL theorieboeken van Bas Vrijhof, uitgegeven door QDM Luchtvaart. Er wordt gebruik gemaakt van het e-learning platform van drillster.com, de drillster app is te verkrijgen in de App Store. Door deze intelligente adaptieve software worden vragen die de leerling moeilijk vindt vaker aangeboden, worden er scores bijgehouden en krijgt de leerling notificaties om kennis up-to-date te houden.
 
VSH gebruikt e-learning ook voor de currency- en conversietraining op haar eigen vliegtuigen. De drills bestaan uit praktische vragen over het Pilot Operating Handbook en de wetenswaardigheden en specifieke eigenschappen van een type vliegtuig. Deze drills met veel foto’s en afbeeldingen zijn ideaal voor de conversietraining van leerlingen op een vliegtuigtype maar ook voor gebrevetteerden om current te blijven. Op deze manier wil Vliegschool Hilversum actief bijdragen aan de vergroting van de vliegveiligheid in de kleine luchtvaart in Nederland.
 

 

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.
Powered by Zendesk