Algemeen

Dit is een lijst van algemene vragen over Drillster.

Wat is Drillster?

Drillster is een adaptief en interactief leer- en testprogramma. Drillster werkt met een adaptief (zelflerend) algoritme en is gebaseerd op het wetenschappelijke Leitner-systeem, zie Wetenschappelijk onderzoek en Wetenschappelijke onderbouwing

Drillster onthoudt wat de individuele gebruiker al heeft onthouden, wat hij/zij goed of fout heeft beantwoord en wanneer voor het laatst met de stof gewerkt is. Dit bepaalt de volgorde en de frequentie van het leren op individueel niveau. Het resultaat is dat gebruikers méér leren in minder tijd en dat het geleerde langer wordt onthouden.

Daarnaast berekent Drillster hoe en wanneer kennis wegzakt en kan de cursist een notificatie ontvangen net voordat kennis weg dreigt te zakken. Kennis kan weer bijgespijkerd worden en parate kennis is zo het hele jaar door geborgd.

Terug naar boven

Wat is een drill?

Een drill is vergelijkbaar met een oefening. Een drill bevat leerstof die bij een bepaald thema of een hoofdstuk hoort. De vooruitgang van een leerling of cursist wordt per drill bijgehouden. Terwijl aan de drill wordt gewerkt, wordt de kennis tegelijk geoefend en getoetst. Iedere gebruiker kan bestaande drills downloaden uit de Drill Store of zelf drills maken.

Terug naar boven

Is Drillster gratis?

Een basisaccount is gratis, daarmee zijn de basisfuncties in Drillster voor iedereen gratis te gebruiken. Wil je gebruikmaken van aanvullende functionaliteiten, zoals het stellen van leerdoelen, volgen van voortgangen of het verkopen van drills in de Drill Store, overweeg dan een Premium Account.

Terug naar boven

Mijn drill score is teruggelopen. Hoe kan dat?

Drillster berekent hoe en wanneer kennis wegzakt. Een algoritme, gebaseerd op verschillende wetenschappelijke onderzoeken, berekent hoe kennis door de tijd wegzakt. Je dalende score is een weergave van deze berekening.

Ook kan het zijn dat nieuwe lesstof is toegevoegd aan de drill. In dat geval maakt Drillster een herberekening van je beheersing en zal die logischerwijs dalen. Er is immers lesstof bijgekomen waarvan je nog niet hebt aangetoond dat je die beheerst.

Drillster registreert altijd wat je eerdere, hogere score geweest is. Moet je een leerdoel halen voor je bedrijf of school? Als je de beheersing, behorende bij het leerdoel, een keer gerealiseerd hebt hoef je verder niets meer te doen. Bij de evaluatie van het leerdoel zal teruggekoppeld worden of de beoogde score, voor de streefdatum van het leerdoel, gerealiseerd is. Dat de score daarna weer wat terugloopt, is dus oké.

Je score is weer eenvoudig bij te werken door de drill opnieuw te starten. Je begint dan niet opnieuw. Op basis van je leerhistorie zal Drillster vragen presenteren en afhankelijk van de antwoorden die je geeft zullen bepaalde vragen weer herhaald worden. Net zolang totdat je het leerdoel of de volledige beheersing van 100% weer gerealiseerd hebt. Er zal steeds meer tijd zitten tussen de cycli van weten en vergeten.

Terug naar boven

Waarom worden vragen herhaald?

Drillster is een adaptief leerplatform dat vraaggestuurde leertechnieken gebruikt om kennis te ontwikkelen, te borgen en te onderhouden. Een algoritme, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, bepaalt de volgorde en frequentie van de gepresenteerde vragen.

Als je één keer een kenniselement hebt beantwoord, dan kan het zijn dat je het antwoord gegokt hebt. Het is dan nog niet honderd procent aantoonbaar dat de kennis van die vraag ook daadwerkelijk geborgd is. Daarom zullen vragen op slimme, gepersonaliseerde wijze herhaald worden, zodat kennis ook echt aantoonbaar geborgd is. Incorrect beantwoorde vragen worden daarbij vaker herhaald dan correct beantwoorde vragen.

Vragen kunnen letterlijk herhaald worden. Het is ook mogelijk om in plaats van letterlijke herhaling, soortgelijke vragen te herhalen. Daarvoor moet je vragen die hetzelfde kenniselement overhoren, eerst koppelen via de drill editor.

Terug naar boven

Moet ik mij registreren om Drillster te gebruiken?

Het is mogelijk om Drillster uit te proberen zonder je te registeren. Zonder een registratie wordt je voortgang echter niet onthouden door Drillster. Om meer te leren in minder tijd is het echter nodig dat Drillster bij kan houden aan welke drills je werkt en welke antwoorden je goed en fout hebt beantwoord. Dit kan alleen door een persoonlijk account aan te maken.

Wil je toegang krijgen tot een training of cursus van je bedrijf, opleidingsinstituut, school of universiteit, dan dien je contact op te nemen met de organisatie die deze cursussen en trainingen aanbiedt. Door middel van een registratie bij Drillster krijg je niet automatisch toegang tot de drills van jouw bedrijf of school. Daarvoor dienen zij jou aan te melden.

Een basisaccount van Drillster is gratis. Klik hier om een gratis Drillster account aan te maken.

Terug naar boven

Kan ik Drillster op mijn smartphone of tablet gebruiken?

Ja, Drillster beschikt over een gratis app voor iOS (iPhone en iPad) en Android (smartphones en tablets). Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om Drillster in een browser op een smartphone of tablet te gebruiken.

Terug naar boven

Welk lesmateriaal wordt ondersteund door Drillster?

Drillster ondersteunt lesmateriaal in de vorm van tekst, audio (inclusief text-to-speech), video, pdf of afbeeldingen. Ook wiskundige formules worden door Drillster ondersteund. Je kunt Drillster dus voor alle soorten trainingen en cursussen gebruiken.

Veel direct te gebruiken drills kun je vinden in de Drill store. Of je kunt eenvoudig je eigen drill maken. Benieuwd hoe Drillster ingezet zou kunnen worden voor jouw trainingsprogramma of cursus? Bel (088 - 375 05 00) of mail (support@drillster.com) ons dan even!

Terug naar boven

Waar kan ik Drillster gebruiken?

Doordat Drillster zowel in een browser als via de gratis app voor smartphones en tablets gebruikt kan worden, kun je Drillster overal gebruiken waar je wilt; op school, op het werk, in de tuin of in de trein. Alleen een internetverbinding is vereist.

Terug naar boven

Waarom is Drillster anders dan andere programma’s?

Drillster werkt met een intelligent algoritme. Drillster onthoudt per individuele gebruiker precies wat deze heeft gedaan en welke vragen de gebruiker goed en fout heeft beantwoord. Bovendien kan Drillster voorspellen wanneer een gebruiker de geleerde stof dreigt te vergeten. Door middel van slimme herhaling frist de gebruiker zijn/haar kennis weer op. Zo leert de gebruiker meer in minder tijd.

Onderzoek van de Universiteit van Utrecht toonde aan dat de manier van leren van Drillster resulteert in 10% hogere resultaten in minstens 40% minder studietijd (zie wetenschappelijk onderzoek).

Terug naar boven

Kan Drillster voorspellen wanneer ik lesmateriaal vergeten ben?

Ja, Drillster is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en berekent een leercurve (vergeetcurve) om het vergeten van een specifieke set lesstof te voorspellen. Afhankelijk van hoe vaak je bepaalde items gezien hebt, hoe vaak je correcte en incorrecte antwoorden gegeven hebt, hoe snel je antwoorden gegeven hebt en hoe lang het geleden is dat je specifieke Drills voor het laatst gebruikt hebt, kan voorspeld worden hoe snel je stof ook weer vergeet.

Je bedrijf, school of opleidingsinstituut kan een minimum kennisniveau voor bepaald lesmateriaal instellen. Als je kennis beneden dit vooraf ingestelde minimale kennisniveau komt, zal Drillster je een e-mail sturen om je weer terug te brengen naar de lesstof, zodat je deze kunt bijspijkeren.

Terug naar boven

Maakt Drillster gebruik van cookies?

Ja, Drillster maakt gebruik van cookies. Deze zijn nodig om Drillster optimaal te laten functioneren. Voor meer informatie over het gebruik van cookies door Drillster zie ons cookiebeleid.

Terug naar boven

Wat is het verschil tussen een drill en een test of quiz?

Een test of quiz wordt gebruikt om de vaardigheid van een leerling te beoordelen op een specifiek onderwerp. Het testresultaat vertelt alleen iets over de vaardigheid van de leerling op het moment van de test. We weten allemaal dat de kennis zal afnemen als het niet wordt gehandhaafd. Dus de test score heeft weinig waarde drie, zes of negen maanden nadat de test is afgerond.

Een drill is het ontwikkelen en behouden van bepaalde stof van eens specifiek onderwerp. De drill score is de beheersing van een leerling door de tijd heen. Vragen of hun varianten moeten meerdere malen beantwoord worden voordat de 100% score is bereikt. Dit elimineert de kans op gokken en zorgt ervoor dat de kennis echt behouden blijft.

Daarnaast berekent Drillster automatisch de daling van kennis indien een drill niet regelmatig wordt bijgewerkt. Naast de hoogste verkregen scoor je de werkelijke score die lager kan zijn te zien. Dus de drill score is nog steeds een waardevol gegeven drie, zes of negen maanden nadat de leerling stopte het beoefenen van een drill. Dit maakt een drill een waardevol leerobject voor permanente educatie en trainingen waar kennis altijd top-of-mind moet zijn.