Een drill maken met audio en video

Dit is een lijst met vragen over het gebruik van audio en video in drills.

Kan ik audio of video aan een drill toevoegen?

Ja, dat kan. Selecteer in de regel waarin je het audio-, geluids- of videobestand wilt toevoegen het keuzerondje voor 'media'. Kies vervolgens het bestand dat je wilt toevoegen. Het audio-, geluids- of videobestand wordt nu aan de drill toegevoegd. Per vraag mag het toegevoegde bestand maximaal 100MB groot zijn.

Terug naar boven

Kan ik audio of video aan een vraag toevoegen als mijn drill voornamelijk uit tekst bestaat?

Ja, binnen een drill kun je zo veel tekst, audio en video combineren als je zelf wilt. Als je in de drill editor een nieuwe vraag wilt toevoegen waar je een afbeelding, een geluidsfragment of een video aan wilt toevoegen, dan klik je eerst op het blauwe '+'-teken en laad je eerst de afbeelding, het geluidsfragment of de video op. Daarna voeg je de bijbehorende tekst als onderschrift toe. Hetzelfde kun je doen voor de antwoordopties en voor de feedback of context-informatie.

Terug naar boven

Welke bestandsformaten worden door Drillster geaccepteerd?

• Voor afbeeldingen worden alle gangbare bestandsformaten gebruikt zoals .png, .jpeg and .gif. De ideale afmetingen voor afbeeldingen zijn maximaal 640 pixels breed en maximaal 440 pixels hoog.
  • Voor geluidsfragmenten kun je alle gangbare formaten toevoegen zoals bijvoorbeeld AIFF, WAVE (WAV), FLAC, ALAC, OGG, MP2, MP3, AAC, AMR, en WMA files.
  • Een video kun je uploaden met MPEG, MP4 en de meeste andere gangbare video-formaten. Windows Media wordt expliciet niet ondersteund. Om de video ook op mobiele devices goed en snel af te laten spelen adviseren we je om videobestanden te verkleinen naar 854 x 480 pixels en om deze op te slaan als 'medium quality'. Je video's zullen dan voor alle kanalen optimaal zijn.
  • Je kunt ook tekst automatisch naar spraak omzetten als je gebruik maakt van de text-to-speech functionaliteit van Drillster. Lees hieronder meer daarover.

Terug naar boven

Kan Drillster mijn vragen en/of antwoorden omzetten in spraak?

Ja, hiervoor kun je de text-to-speech functie gebruiken.

Als je een vraag of antwoordoptie in spraak wilt omzetten, klik je eerst op het blauwe '+'-teken. Kies de optie 'Spraak'. Er verschijnt een venster waarin je de taal van de spraak kunt kiezen en of je een vrouwelijke of mannelijke stem wilt gebruiken. Voer dan de tekst in, Drillster zal deze nu omzetten in spraak. Deze functie is alleen beschikbaar voor gebruikers met een premiumaccount of een business- of educatielicentie.

Terug naar boven

In welke talen is de spraakfunctie van Drillster beschikbaar?

De spraakfunctie is in de volgende talen beschikbaar:

Duits
Engels (Brits)
Engels (Amerikaans)
Spaans
Frans
Italiaans
Nederlands
Vlaams
Portugees
Mandarijn
Japans
Russisch

Met uitzondering van Vlaams, Mandarijn, Japans en Russisch is in alle talen een vrouwelijke én mannelijke versie beschikbaar. In het Vlaams, Mandarijn, Japans en Russisch is alleen een vrouwelijke versie beschikbaar.

Terug naar boven

Kan Drillster ook rekensommen uitspreken?

Het is mogelijk om rekensommen uit te laten spreken. Als je bij het redigeren van een oefening bijvoorbeeld '2 + 2 = 4' invoert, en op 'spraak' klikt, zal Drillster de ingevoerde rekensom omzetten naar spraak en zal de som correct uitgesproken worden.

Voor het omzetten van tekst naar spraak, is een licentie of premiumaccount nodig. MathML formules kunnen niet naar spraak worden omgezet.