Licenties/copyright

Dit is een lijst met vragen over auteursrecht en licenties van drill-content.

Onder welke licentie kan ik content voor mezelf maken?

Omdat een drill die je voor eigen gebruik maakt privé is, krijgt deze geen licentie.

Terug naar boven

Onder welke licentie kan ik content met anderen delen?

Content die met specifieke gebruikers gedeeld wordt zal een Creative Commons Attributions-Share Alike licentie hebben. Je gebruikersnaam (niet je e-mail adres) wordt getoond als de auteur. Wanneer anderen veranderingen aanbrengen aan jouw drill, wordt hun gebruikersnaam ook getoond.

In de Drill Store kun je ook materiaal publiceren onder je eigen copyright vermelding. Dit is mogelijk als je een business- of onderwijslicentie hebt. Je kunt je eigen logo en eigen copyrighttekst toevoegen. Gebruikers die je drill kopen en downloaden zullen de vermelding van het copyright altijd zien.

Terug naar boven

Waarom wordt mijn gebruikersnaam vermeld als de auteur en niet mijn werkelijke naam?

Je bent bij Drillster bekend onder je gebruikersnaam. Je e-mailadres blijft voor anderen verborgen. Daarom wordt je gebruikersnaam vermeld als auteur.

Via je gebruikersnaam kunnen andere gebruikers op je profielpagina meer informatie over jou vinden. Je beslist zelf welke informatie van je profielpagina je deelt met anderen.

Terug naar boven

Ik wil door copyright beschermd materiaal distribueren via Drillster. Kan dat?

Ja, daarvoor heb je wel een business- of onderwijslicentie nodig. Met deze licentie kun je je materiaal met copyright beschermen, wanneer je het in de Drill Store publiceert.

Terug naar boven

Waar kan de licentie-informatie getoond worden?

Net boven de titel in het oefenvenster van een drill, vind je de link ‘Deel’. Klik hierop. Naast de deelmogelijkheden vind je op deze pagina ook de licentie waaronder de drill is gepubliceerd.

Indien de deel-knop op de beschreven plek niet zichtbaar is, is de drill alleen toegankelijk voor deelnemers binnen het bedrijf of de school via welke je toegang hebt gekregen tot de drill. In dat geval berusten de licentierechten van de drill automatisch bij dit bedrijf of bij deze school.