Groepen

Dit is een lijst met vragen over het beheer van groepen.

Wat is een groep?

Een groep is een aantal gebruikers die gezamenlijk een oefening, cursus, training of opleiding volgen. Door individuele gebruikers samen te brengen in een groep wordt het eenvoudig om drills of toetsen te distribueren in de groep, om leerdoelen voor de groep te stellen, en om de voortgang van de groep te volgen.

Gebruikers kunnen deelnemer zijn van meerdere groepen tegelijk. Dezelfde drill kan in meerdere groepen worden geplaatst.

Terug naar boven

Wie kan een groep aanmaken?

Met een business- of onderwijslicentie of met een premiumaccount kan een groep worden aangemaakt.

Ga naar ‘Groepen’ (links in de navigatie) en klik vervolgens op het oranje plusje rechtsboven; ‘Nieuwe groep maken’. Zie ook onze speciale pagina over groepen.

Terug naar boven

Hoe kan ik aan een groep worden toegevoegd?

De beheerder van de groep kan jou toevoegen aan een groep. Neem contact op met de beheerder van de groep binnen je bedrijf of school om toegevoegd te worden.

Terug naar boven

Kan ik van meerdere groepen deel uitmaken?

Ja, er zijn geen beperking voor het aantal groepen waarvan je deel kunt uitmaken.

Terug naar boven

Tellen de drills die ik in een groep gekregen heb, mee bij het bepalen van mijn maximale opslag?

Nee, drills die je in een groep hebt gekregen tellen niet meer bij de berekening van je maximale opslag.

Terug naar boven

Kan ik een groep verlaten?

Ja, je bent niet verplicht om deel uit te maken van een groep. Het verlaten van de groep betekent wel dat je geen toegang meer hebt tot de drills die onderdeel uitmaken van de groep. Neem contact op met de administrator van de groep om deze te verlaten.

Terug naar boven

Kan de administrator van een groep de groep sluiten?

Ja, de administrator kan een groep sluiten. Als een groep nog actieve abonnees bevat, zullen zij bij het sluiten van de groep de toegang tot de drills verliezen.

Terug naar boven

Ik heb al een account. Heb ik een nieuw account nodig om lid te worden van een groep?

Nee, als je een uitnodiging ontvangt om lid te worden van een groep, heb je een keuze. Je kunt je bestaande account gebruiken of een nieuwe account openen om lid te worden van de groep.

Het is aan te bevelen je bestaande account te gebruiken. De administrator van de groep heeft geen inzicht in de drills die je buiten de groep gebruikt. Drills die je via de groep ontvangt tellen ook niet meer voor de berekening van je maximale opslag. Een account kan dus zonder problemen zowel privé als zakelijk of voor school worden gebruikt.

Terug naar boven

Hoe kan ik gebruikers uitnodigen om lid te worden van mijn groep?

Om gebruikers uit te nodigen om lid te worden van een groep, klik je onder 'Beheren', op ‘Groepen’. Klik op de groep waaraan je deelnemers wilt toevoegen. Drillster laat nu zien welke drills aan de groep zijn toegevoegd. Naast de tab ‘drills’, vind je de functieknop ‘deelnemers’. Klik hier op. Drillster laat nu zien welke deelnemers al onderdeel uitmaken van de groep of welke deelnemers uitgenodigd zijn, maar de uitnodiging om lid te worden van de groep nog niet hebben geaccepteerd. Via het oranje plusje bovenin kun je nieuwe uitnodigingen versturen. In de invoerbalk voer je het e-mailadres van de deelnemers in en druk je op enter. Indien de deelnemer al een account heeft, dan zal Drillster de deelnemer aan de groep toevoegen en de deelnemer een mail hierover sturen. Afhankelijk van de settings van het licentieaccount, zijn er twee mogelijkheden. De deelnemer kan direct aan de groep worden toegevoegd, òf de deelnemer ontvangt eerst een e-mail waarmee hij zijn deelname aan de groep moet bevestigen.

Indien de deelnemer wiens e-mailadres wordt toegevoegd aan de groep, nog geen Drillster account heeft, dan kunnen zich twee mogelijkheden voordoen, afhankelijk van de settings van het licentieaccount. Drillster kan automatisch een account aanmaken voor de nieuwe deelnemer. De deelnemer ontvangt dan een e-mail waarmee hij of zij een wachtwoord kan instellen om vervolgens direct toegang te krijgen tot het account. Een tweede mogelijkheid is dat de deelnemer eerst een uitnodiging per e-mail krijgt om een account te openen. Via de url in deze e-mail kan de gebruiker een gebruikersaccount aanmaken. Nadat een account geopend is, kan de deelnemer de uitnodiging om lid te worden van de groep, accepteren.

Indien er grote groepen gebruikers tegelijkertijd aangemaakt moeten worden, dan kan dit ook via de Support afdeling van Drillster. U kunt een excel spreadsheet met de e-mailadressen, voornaam, achternaam en de groep(en) waartoe de gebruikers moeten worden toegevoegd, mailen aan support@drillster.com.

Met een licentieaccount kunnen een onbeperkt aantal deelnemers aan groepen worden toegevoegd. Met een premiumaccount kunnen maximaal 10 deelnemers aan een groep worden toegevoegd. Er bestaan speciale tarieven voor premiumaccounts waarmee maximaal 50 deelnemers aan een groep kunnen worden toegevoegd. Neem hiervoor contact op met support@drillster.com.

Terug naar boven

Kan ik voor mijn groep leerdoelen stellen?

Binnen de groep is het mogelijk om leerdoelen te stellen voor cursussen of drills. Zie hiervoor onze speciale pagina over het definiëren van leerdoelen.

Terug naar boven

Kan ik voor mijn deelnemers een e-mailreminder instellen?

Het is mogelijk e-mail reminders in te stellen voor de deelnemers van je groep. Bij het definiëren van het leerdoel zal Drillster vragen of je een welkomstmail, een eerste en een tweede herinneringsmail wilt instellen. Wanneer een individuele deelnemer binnen de groep het leerdoel niet op tijd realiseert, zal Drillster hem of haar een reminder per e-mail sturen.

Terug naar boven

Kan ik de voortgang van mijn deelnemers inzien?

Ja, als administrator van een groep ben je in staat om de voortgang van iedere deelnemer in te zien. Daarnaast heb je toegang tot statistieken over de gemiddelde prestatie van de groep.

Terug naar boven

Wat houdt inschrijvingen in?

Onder het kopje 'inschrijvingen' kun je zien in welke groepen je bent geplaatst door je werkgever, school of door jezelf. Hier is alles keurig gesorteerd per groep.

Terug naar boven

Wat houdt aansluiten bij een groep in?

Als beheerder van een groep kan je deelnemers uitnodigen voor een groep d.m.v. een code. Hiermee hoeft de beheerder niet meer zelf iedereen aan te melden binnen de groep. Er kan worden gekozen tussen 2 verschillende soorten codes. Er is een lange code die altijd geldig is totdat deze wordt ingetrokken en er is een korte code die voor 1 uur geldig is.

Als de deelnemer de code invoert wordt hij/zij automatisch ingeschreven in de groep.