Feedback en context

Feedback is belangrijk om het leereffect te versterken en het leerrendement te vergroten. Wanneer de student een vraag niet correct beantwoord, wordt getoond wat het juiste antwoord is en waarom.

Context informatie is nuttig wanneer een student extra informatie nodig heeft om een vraag juist te beantwoorden. Ontdek hoe u feedback en context toevoegt aan uw drills.

Feedback

Feedback kan worden toegevoegd aan bestaande en nieuw te creëren drills. Drillster toont het juiste antwoord en feedback wanneer een gebruiker een onjuist antwoord heeft gekozen.

Feedback toevoegen aan de drill

• Ga naar de drill editor.
  • Naast de vraag- en antwoordkolom voegt u een extra kolom toe. Klik op de oranje balk ' + Kolom toevoegen'.
  • Geef de kolom een toepasselijke naam, bijvoorbeeld 'Feedback'.
  • Open het blauwe dropdown menu (▽) en selecteer de optie 'Aanwijzen als feedback-kolom'

• De functie van de kolom is nu veranderd in feedback.
  • Feedback bij de vraag kan nu worden toegevoegd door op het '+" symbool te klikken.
  • Vul de feedback die u wilt geven in en klik op 'Voeg toe'.

Drillster toont feedback na het geven van het antwoord. Wanneer u de checkbox aanvinkt 'Deze feedback wordt weergegeven na een incorrect antwoord', dan wordt de feedback alleen getoond als een incorrect antwoord is gegeven (de feedback is dan doorgestreept).

<

Context

Context kan worden toegevoegd aan bestaande en nieuw te creëren drills, om extra informatie te geven om de vraag te verduidelijken. Drillster toont de context-informatie wanneer de gebruiker de vraag krijgt die bij deze context hoort.

Context toevoegen aan de drill

• Ga naar de drill editor.
  • Naast de vraag- en antwoordkolom voegt u een extra kolom toe. Klik op de oranje balk ' + Kolom toevoegen'.
  • Geef de kolom een toepasselijke naam, bijvoorbeeld 'Lees ook'.
  • Open het blauwe dropdown menu (▽) en selecteer de optie 'Aanwijzen als context-kolom'

• De functie van de kolom is nu veranderd in context.
  • Context-informatie bij de vraag kan nu worden toegevoegd door op het '+" symbool te klikken.
  • Vul de informatie die u wilt geven in, en klik op 'Voeg toe'.

Drillster toont nu deze context-informatie wanneer de vraag wordt gesteld:

Let op: Voor het opslaan en zichtbaar maken van wijzigingen moet een drill vrijgegeven worden.

• Ga naar de bovenkant van de pagina.
  • Klik op 'Deze versie vrijgeven' om de drill vrij te geven.

De wijzigingen worden zichtbaar als u de drill vrijgeeft. Verder kunt u de drill publiceren in de Drillstore, doorsturen naar andere gebruikers en wanneer uw account dat toelaat, toetsen definiëren, toevoegen aan groepen, etc. wanneer uw account dat toelaat.