Nieuw: PIN beveiligde toetsen en examens

Voor het afnemen van officiële toetsen, tentamens of examens kan het belangrijk zijn dat een toets pas gestart wordt nadat de examinator de kandidaat een toegangscode gegeven heeft. Drillster maakt het nu mogelijk om toetsen te beveiligen met een PIN code.

Organisaties of examinatoren kunnen een PIN code aanvragen. Dit kan handmatig via de back ofice van Drillster of op geautomatiseerde wijze via de Drillster API. Alleen met behulp van deze PIN code kan de kandidaat de toets vervolgens starten.

Dit voorkomt dat toetsen al voor het door de examinator bepaalde moment gestart kunnen worden. Het biedt tevens een aanvullende authenticatie van de examenkandidaat. Deze PIN code functionaliteit vergroot de toepassingsmogelijkheden van het Drillster platform voor officiële testen of examens.

Via een toetsmatrijs kan elke organisatie bepalen hoe een digitale toets samengesteld wordt. Zowel voor de organisatie, de examinator en de kandidaat zijn er verschillende rapportages beschikbaar.