Drillster Support & Info

Makkelijker Latijn leren met SPQR en Drillster

SPQR is de nieuwe lesmethode Latijn die door uitgeverij Staal & Roeland is ontwikkeld. Naast mooie les- en werkboeken kent deze methode ook een Internet- en tablet versie. Voor het trainen en diagnostisch toetsen van de lesstof koos Staal & Roeland voor Drillster. 
 
SPQR is een methode Latijnse Taal en Cultuur die aansluit op het ver¬nieuwde examenprogramma LTC waarin de samenhang tussen taal en cultuur — tekst in context — centraal staat. Scholen kunnen boeken gebruiken maar ook voor de volledige digitale versie van de lesmethode kiezen. Hiermee voorziet Staal & Roeland in de toenemende vraag van scholen die gedigitaliseerd lesmateriaal gebruiken. 
 
Docenten en leerlingen kunnen de tekst- en hulpboeken op hun tablet gebruiken. Ze kunnen aantekeningen maken en die met elkaar delen en adaptieve oefeningen en toetsen van Drillster maken. Per hoofdstuk worden drills aangeboden voor het efficiënt leren van idioom en grammatica. Drillster ondersteunt gepersonaliseerd leren en focust zich automatisch op de onderdelen van de oefening die de leerling nog niet goed beheerst. 
 
Met Drillster bouwt de leerling kennis op. Daarnaast is Drillster ook zeer geschikt voor het onderhouden van die kennis. Drillster  berekent hoe en wanneer kennis wegzakt als deze niet onderhouden wordt. Zo weet zowel de docent als de leerling altijd precies hoe goed bepaalde lessen beheerst worden en weten zij precies wat er nog gedaan moet worden om optimaal voorbereid te zijn voor een toets of examen. 
 
Drillster is volledig geïntegreerd in de SPQR methode: leerlingen of docenten hoeven niet opnieuw bij Drillster in te loggen en de scores worden altijd gehaald. Docenten en leerlingen van scholen die SPQR gebruiken, kunnen ook de gratis Drillster mobiele apps gebruiken. Binnen deze apps kunnen ze  de SPQR-oefeningen maken. Ongeacht waar de oefeningen gestart of herstart worden, Drillster weet altijd waar een leerling gebleven is!
 
Voor docenten is er daarnaast de mogelijkheid om via Drillster een premium account af te nemen waarmee de resultaten van leerlingen kunnen worden gemonitord: wie heeft wat gedaan, hoeveel tijd hebben ze er aan besteed en wat is het beheersingsniveau? Ook biedt het premium account de mogelijkheid om toetsen samen te stellen over het SPQR materiaal en deze toetsen digitaal af te nemen in de klas. 
 
Voor meer informatie over SPQR
Voor meer informatie over Drillster. 
 
Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.