Drillster Support & Info

Rabobank, KLM Cargo en Alliander delen lessons learned tijdens Certified by Drillster 2018

80 Instructional designers hebben deelgenomen aan Certified by Drillster 2018, de jaarlijkse masterclass die Drillster organiseerde op 8 maart jongstleden. Het thema dit jaar was: 

" Ontdek het ideale recept voor het gebruik van drills binnen langlopende leertrajecten!"

Aan de hand van cases van Rabobank, KLM Cargo en Alliander ontstond er een levendige uitwisseling van ervaringen en lessons learned. 

SAM_2380__1__klein2.png

Drillster heeft in 2012 de "drill" geïntroduceerd en inmiddels wordt dit vraag gestuurde leerobject gebruikt in tal van branches en bedrijven en ingezet bij een brede variëteit aan leerdoelstellingen.

Hoe houden we de inhoud van de drills uitdagend en actueel wanneer drills worden gebruikt in langlopende leerprogramma's? The klant cases en en levendige discussie droegen zeker bij die middag om antwoorden te vinden op deze vragen. 

Het succes van het inzetten van drills bij langlopende leerprogramma's hangt af van het gebruik en toepassing van een viertal hoofdingrediënten: Content, Communicatie, Engagement en Ownership. De deelnemers hebben uitgebreid ervaringen uitgewisseld, kennis gedeeld, geleerd van vergissingen en elkaar geïnspireerd. Zij weten inmiddels hoe je deze vier ingrediënten kan gebruiken als ideaal recept voor een succesvol leerprogramma. 

In haar keynote nam Yolanda van der Jagt, chef, culinair productontwikkelaar, verantwoordelijk voor de recepten van bijna alle grote Nederlandse supermarkten en schrijfster van diverse kookboeken, ons mee in een inspirerend vergelijk tussen het maken van recepten en haar werk als culinair product- en receptontwikkelaar en het samenstellen van drills. Wanneer je dezelfde ingrediënten telkens weer op andere wijze toepast, mixt en bereidt kan een chef zijn gasten iedere dag weer verrassen met een nieuw smakelijk gerecht.

Kortom we kunnen veel leren van andere disciplines en ambachten als het gaat om het creëren van drills die tegemoet komen aan de verwachtingen van onze cursisten en ze zelfs overtreffen. 

We kijken terug op een inspirerende en leerzame masterclass en hebben nu al weer heel veel inspiratie voor de volgende Certified by Drillster editie 2019! Tot dan. 

 

SAM_2359__1_klein.jpg

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.