Drillster Support & Info

Nice to meet...Noud!

team-noud.png

Om de mensen achter de Drillster app een beetje beter te leren kennen willen we graag in iedere nieuwsbrief een van onze collega’s aan je voorstellen. Dit keer een korte speeddate met:

Wie is Noud?

Ik ben het eerste aanspreekpunt als je contact opneemt met Drillster. Altijd kijkend naar hoe de klant zo snel en gemakkelijk mogelijk weer aan de slag kan. Ook probeer ik gebruikers te leren ons systeem zo te gebruiken dat het optimaal voor ze werkt. Ik hou erg van sporten, koken, lezen en reizen naar verre oorden met mijn vriendin, met wie ik samenwoon.

Wat is jouw rol bij Drillster?

Customer Service Specialist. Je krijgt mij aan de lijn of op de mail als je vragen/opmerkingen over het systeem hebt. Ook denk ik graag mee over hoe Drillster nog beter en gebruiksvriendelijker kan worden dan dat het nu al is.

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen waar je nu aan werkt bij Drillster?

Het verbeteren van de klantbeleving. Wanneer een gebruiker of klant contact opneemt met Drillster, wil ik er voor zorgen dat ze altijd een positief gevoel bij dit contact met Drillster hebben.

Waar zie je Drillster over 5 jaar?

Over 5 jaar heeft Drillster zich nog meer gericht op het buitenland in markten. Ook denk ik dat wij dan weer een aantal leuke collega’s hebben mogen verwelkomen in ons mooie kantoor.

Wat is je favoriete Drill en welke Drill zou je graag in de Drill Store zien?

Mijn favoriete drill is de eerste drill die ik ooit heb gemaakt, de Recognise the Cars drill. Dit is voor mij ook de eerste drill die ik heb gepubliceerd in de Drill Store.

Wat ik nog zou willen terugzien in de Drill store zijn drills over de regelgeving van het wegverkeer. Dit zou een goede drill zijn voor iedereen die vaker in de auto zit en soms de regels vergeet. Het zou dan mooi zijn als die drill wordt bijgehouden met de nieuwste regelgeving.

 

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.
Powered by Zendesk