Wat is een story?

Een story is een leerobject waarmee je bepaalde informatie kan presenteren aan een gebruiker. Stories kunnen tekst, video's, geluid en afbeeldingen bevatten. Stories kunnen voor, tussen of na drills in een cursus worden geplaatst.

Een story kan bestaan uit 1 of meerdere pagina's. Een story kan binnen een cursus worden gecombineerd met verschillende leerobjecten zoals drills.

Waar kan ik een story voor gebruiken?

Wij raden aan de story te gebruiken om een inleiding, context, relevantie, nieuwswaarde of betrokkenheid bij jouw cursus/drill toe te voegen. Het daadwerkelijke leren vindt altijd via de drill plaats.

Informatie lezen of een video bekijken is een passieve manier van leren. Wat heeft de gebruiker feitelijk geleerd? Is hij/zij in staat zijn om te reproduceren wat is gepresenteerd? En is het geleerde materiaal binnen drie, zes of negen maanden nog steeds op niveau? Wij geloven dat de story niet moet worden gebruikt om basisinformatie door te geven en voorkom dat gebruikers door veel pagina's met informatie moeten klikken.

Als je het leermateriaal dat overgedragen moet worden in de drill plaatst, heeft de gebruiker volledige controle over de elementen die hij wel/niet onder de knie heeft. Slimme herhaling zorgt ervoor dat het leermateriaal op een efficiënte manier verankerd is. Drillster berekent hoe en wanneer kennis afneemt en stelt de gebruiker op de hoogte net voordat de kennis dreigt weg te zakken.

Hoe kan ik een story creëren?
Een story kan worden gemaakt onder de sectie 'Mijn content'. Als het gedeelte 'Mijn stories' niet wordt weergegeven in het gedeelte 'Mijn content' van uw account, heeft u nog geen rechten om een story te maken. De story wordt aangeboden tegen een premium tarief. Neem contact op met support@drillster.com voor meer informatie.

In onderstaande video wordt er getoond hoe de story werkt en hoe dit aan te maken is.

Onder het filmpje is de tektuele uitleg te vinden.

In het bovenstaande filmpje leggen we in beeld uit hoe je een story maakt.

Een story maken wordt gedaan op bijna dezelfde wijze als een drill. Ga naar 'Mijn content' en klik op het oranje + teken in de rechter bovenhoek en kies voor 'Nieuwe story maken'. Je komt nu in een nieuw scherm waar je de naam, het onderwerp en de omschrijving kan invullen. Klik hierna op <maak aan>. Hierdoor kom je in de editor terecht waar de content kan worden geplaatst.

Hoe kan ik de story ontwerpen/aanpassen?
Regels/alinea's/paginascheiding
Een story maak je door per regel tekst of een visual in te voeren. Hou hierbij het advies aan om iedere alinea een eigen regel te geven. Doe dit ook met afbeeldingen, video's en andere media/artikelen. Je kunt afbeeldingen/video's voor, tussen of na de tekst plaatsen.

Teveel tekst op een pagina is ononverzichtelijk voor de gebruiker, zet daarom een paginascheiding in. Hiervoor kies je 'paginascheiding' bij het invoeren van een nieuwe regel.
Soms is een extra witregel wenselijk voor de lay out; doe dit door in een aparte regel </br> in te voeren.

Wil je tussentijds een regel invoeren dat kan dat op twee manieren:
1. Door een regel in te voeren, te selecteren en bovenaan op 'verplaats omhoog/verplaats omlaag' te klikken.
2. Door allereerst te bepalen op welke regel je de gewenste content wilt hebben. Dit regelnummer voer je in het bij het vierkantje/vinkboxje vooraan de nieuwe regel. Door de regel op te slaan wordt de nieuwe ingevoerde content op de gewenste positie geplaatst. De content die eerder op die positie stond is een regel naar onder gegaan.

Teksten/afbeeldingen/video/media
Een story is te voorzien van kopteksten, deze zorgen voor overzicht en vindbaarheid van de onderwerpen. Je ziet dit direct terugkomen bij de inhoudsopgave van de story.
Deze zijn onderaan bij de regelinvoer aan te vinken. Koptekst 1 is de grootste lettergrootte, koptekst 2 iets kleiner (subtitel) etc. Losse tekst wordt ingevoerd met het vinkje 'tekst'. Voorzie een story net als drills van tags, dit zijn trefwoorden waardoor de story/drill straks makkelijker terug te vinden is.

Afbeeldingen moeten het formaat 16:9 met 1280x780

Hoe wijzig je content in een story?
Wijzigingen worden automatisch opgeslagen, maar zijn niet direct zichtbaar voor gebruikers. De wijzigingen worden zichtbaar voor gebruikers als aan de bovenkant van de pagina 'Deze versie vrijgeven' wordt aangeklikt.

Je kunt tussentijds altijd wijzigingen doorvoeren en/of aanpassingen doen. Hiermee ben je in staat de story actueel te houden en gebruikers te voorzien van de laatste versie.

Waar plaats ik een story?
Een story kan in combinatie met andere drills(s)/story('s) ingezet worden. Door het maken van een cursus, ben je in staat om deze losse onderdelen met elkaar te verbinden. Hoe dit moet? Hiervoor verwijzen we je naar "cursus maken". Ons advies is om story's en drills niet dezelfde naam te geven, hiermee verwar je de gebruiker (en systeem) bij welke stap je in de cursus bent.