Drillster Support & Info

Drillster data centers 100% groen!

Vanaf nu kun je 100% groen drillen. Door de migratie naar een Europees duurzaam datacenter van Google Cloud Platform is onze data infrastructuur qua energie nu 100% groen. 

De Drillster applicatie verwerkt honderden duizenden vragen van haar gebruikers per dag. Al die data wordt verwerkt en opgeslagen in datacenters. Een datacenter kan je omschrijven als een hele grote opslagloods voor gegevens, in die loods staan honderden servers die gegevens van bedrijven verwerken en opslaan. Die servers produceren veel hitte. Om servers goed te kunnen laten functioneren moet men de serverruimten koelen. Datacenters hebben dus over het algemeen een grote koelcapaciteit nodig. Die koeling vergt energie, veel energie.

Natuurlijk willen we als Drillster optimaal werkende servers, die de data van onze klanten goed verwerken en borgen, maar tegelijkertijd vinden we het ook erg belangrijk om te zorgen dat we niet onnodig energie verspillen. We zijn dan ook heel blij dat we in Google, een nieuwe leverancier hebben gevonden die onze data verwerking en opslag energie neutraal verzorgt. Zo bieden we onze klanten optimale server service en dragen we ook ons steentje bij aan verantwoord omgaan met onze leefomgeving.

Wil je meer weten over het energiebeleid van het Google Cloud Platform? Check dan deze link:https://cloud.google.com/environment/.

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.
Powered by Zendesk