Drillster Support & Info

"Hoe maak ik optimaal gebruik van de Drillster applicatie binnen mijn dagelijkse lespraktijk?"

Je kent het vast wel: je hebt een nieuwe app geïnstalleerd, maar snapt eigenlijk de helft van de instellingen niet. Je probeert deze instellingen dan uit te zoeken door het maar gewoon te proberen of een handleiding op te zoeken. Vaak is er nergens een handleiding te vinden of is deze zo langdradig en technisch dat je er niks van begrijpt. Daarvoor heeft Drillster nu een oplossing bedacht: de online webinar! In de webinar wordt uitgelegd welke mogelijkheden je allemaal in de Drillster app hebt en hoe de instellingen werken. Zo hoef je nooit meer gewoon maar wat te proberen of de saaie handleiding te lezen!

Maar waar dan?

Hieronder vind je de webinar. 

Ben je ook zo enthousiast geworden over webinars? Dan hoef je niet meer lang te wachten: de volgende webinar vindt plaats op 12 maart om 15.30.  De webinar gaat over hoe je nu toetsen maakt in Drillster en daardoor zelf veel minder tijd kwijt bent aan het maken en voorbereiden van toetsen! Je kan je heel gemakkelijk aanmelden door een mailtje te sturen naar support@drillster.com.

 

Hieronder vind je nog een overzicht van de vragen die gesteld zijn tijdens de eerste webinar. 

Hoe maak ik volgorde vragen?

Een volgordevraag is een vraag waarbij de leerling de antwoordmogelijkheden in de goede volgorde moet “slepen”. Geschikte onderwerpen voor dit soort vragen zijn vragen over stappenplannen of procedures.  

Een volgordevraag maak je door in de eerste vraag kolom de vraag te formuleren. Een vraag waarbij een korte introductie wordt gegeven, of een kleine casusbeschrijving, is prettiger voor de leerling om te maken. Dit kun je doen door aan de zin “Zet de stappen van reanimatie in de juiste volgorde” voorafgaand aan deze zin iets toe te voegen als “Wanneer je de stappen van reanimatie in de juiste volgorde uitvoert, heeft het slachtoffer een veel grotere kans om te overleven”. Vervolgens voer je de losse antwoorden in. Een volgordevraag wordt ingevuld door de antwoorden in de juiste volgorde in te vullen.

Wat belangrijk is bij het opzetten van een volgordevraag, is dat de juiste instellingen worden gekozen. Waarschijnlijk staan de standaardinstellingen van vraagstijl op ‘alleen multiple choice’ en antwoordstijl ‘enkel antwoord gevraagd’. Door bij antwoordstijl te kiezen voor antwoord reeks gevraagd, worden alle antwoorden goed gerekend en gaat de volgorde van invoeren gelden als de juiste antwoorden.

Zoals je in de afbeelding kunt zien, is bij deze vraag als eerst het antwoord ‘controleer het bewustzijn’ ingevoerd, vervolgens ‘Bel direct 112 (of laat iemand bellen)’ enzovoort. Het is dus slim om na het invoeren de instellingen te controleren.

Na het invoeren van alle antwoorden, wordt de feedback ingevuld voor wanneer de leerling de antwoorden in de juiste volgorde heeft gezet. Hierbij kun je uitleggen waarom deze volgorde juist is, of wat het gevolg is van het juist uitvoeren van deze volgorde. Bij de feedback bij een onjuist antwoord is het slim om de juiste volgorde wel toe te voegen, zodat de leerling kan zien wat nu daadwerkelijk de juiste volgorde is.

Binnen korte tijd zal de nieuwe editor-page van Drillster gelanceerd worden. Dit betekent dat het maken van drills er anders uit gaat zien. Specifiek voor het maken van volgorde vragen, gaan er wat kleine dingetjes veranderen. Bekijk de video om te zien hoe het maken van volgorde-vragen er in de nieuwe editor-page uit zal gaan zien.

 

Doel van video in vragen waar ook de vraag bijstaat?

Video kan toegevoegd worden aan vragen. Een video aan een vraag toevoegen heeft het meest effect als de video nodig is om de vraag juist te kunnen beantwoorden. Het is slim om te voorkomen dat de vraag beantwoord kan worden zonder de video te bekijken. Wanneer dit het geval is, is het goed om na te denken of de vraag geherformuleerd kan worden of de video kan worden veranderd / weggelaten zodat beiden onderdelen nodig worden om de vraag juist te kunnen beantwoorden.

Naast een video in de vraag kan er ook een video als antwoordoptie of als feedback gebruikt worden. Zie de vraag over de MB’s om te ontdekken hoe groot de video’s kunnen zijn.Hoeveel MB mag de video in de vraag zijn?

In een drill kan de video maximaal 100MB zijn. Let hierbij wel op dat de video niet te lang wordt. Dit kan ervoor zorgen dat de student zijn aandacht er niet meer goed bij kan houden.


Voor afbeeldingen worden alle gangbare bestandsformaten gebruikt zoals .png, .  jpeg. De ideale afmetingen voor afbeeldingen zijn
Icon 512x512
Cover 1280x720 (verhouding 16:9)
Afbeelding 960x640 (verhouding 3:2, max 16MB)
Voor story's geldt de verhouding 16:9 met een 1280x720 pixels. (max 16MB)

Als de afbeelding groter is dan de werkelijke  kolom grootte van de tekst, wordt de breedte van de afbeelding automatisch aangepast zodat deze overeenkomt met de kolombreedte.

Als de werkelijke grootte van een afbeelding kleiner is dan de breedte van de tekstkolom, wordt de afbeelding kleiner weergegeven. Gebruikers kunnen altijd op de afbeelding klikken om in te zoomen.

Door een afbeelding te gebruiken met de juiste verhoudingen, is de afbeelding goed zichtbaar.

 

Hoe zet ik een toets klaar? /Kan ik een toets klaarzetten voor een bepaalde datum?

Een toets kan je, net zoals een drill, aan een groep toevoegen. Studenten krijgen dan de toets te zien onder het kopje: toetsen. De docent kan aangeven hoeveel kansen de student krijgt. Dit is later ook per individu of per groep aan te passen.
Wij zijn bezig met de ontwikkeling om een toets voor een specifieke datum klaar te zetten. 

 

Hoe werken leerdoelen?

Bij drills kan er gekozen worden om te werken met leerdoelen. Dit kunnen eenmalige of permanente leerdoelen zijn. Bij eenmalige leerdoelen bouwen leerlingen voor een of meerdere drills een beheersingsniveau op voor een bepaalde streefdatum. Na de streefdatum vervalt het leerdoel.

Bij een permanent leerdoel bouwen leerlingen voor een of meerdere drills een beheersingsniveau op voor een bepaalde streefdatum en onderhouden zij hun beheersingsniveau op het gezette niveau. Wanneer zij onder dit niveau zakken, krijgen zij een melding om weer met de stof aan de slag te gaan.

Wil je weten hoe je leerdoelen in kunt stellen en hoe deze van meerwaarde kunnen zijn voor leerlingen bij het werken met Drillster?

Schrijf je dan in voor de webinar over leerdoelen. Wanneer deze wordt gegeven is nog niet bekend, maar dit zal niet te lang op zich laten wachten.

 

Hoe maak ik een toets?

Via mijn content kun je op een oranje plusteken klikken. Hier kun je kiezen voor de optie ‘nieuwe toets maken’.  Door hierop te klikken, kun je een toets maken. Een toets maken doe je door drie stappen te doorlopen. In de eerste stap geef je de toets een naam en bepaal je welke drills erin komen. In de tweede stap bepaal je welke vragen en onderwerpen er in de toets aan bod komen. De laatste stap is een controle om te zien of alle instellingen zijn ingevuld zoals bedoeld.
Om te zien hoe je een goede toets vorm kunt geven, kun je je aanmelden voor de volgende webinar waarin uit wordt gelegd hoe een toets wordt vormgegeven en hoe je een toets kan inzetten in de dagelijkse praktijk. Deze webinar vindt plaats op 12 maart om 15.30. Je kan je aanmelden door een mailtje te sturen naar support@drillster.com

 

Meer co-auteurs een meerdere drill tegelijkertijd toevoegen. Niet 1 voor 1

Acties uitvoeren voor meerdere drills tegelijk is mogelijk door in het overzicht meerdere drills aan te vinken. Je selecteert drills door het vierkantje rechts bovenin aan te vinken. Door bovenaan op optie ‘Acties’ te klikken, kun je verschillende acties kiezen. Helaas is het nog niet mogelijk om aan meerdere drills tegelijkertijd meerdere co-auteurs toe te voegen. Dit zal in de toekomst wel mogelijk zijn.

 

Waarom moet ik aangeven dat antwoorden fout zijn? Zou sneller zijn als ik alleen hoef aan te geven welke antwoorden goed zijn.

In de huidige editor moet er per antwoordoptie worden aangegeven of het antwoord correct of incorrect is. Bij de invoer wordt het antwoord standaard correct gerekend. 

Er wordt op dit moment hard gewerkt om dit makkelijk te maken voor de drill designers. Wij hopen binnenkort met goed nieuws hierover te komen.

  

Have more questions? Submit a request

0 Comments

Please sign in to leave a comment.